En marsvinsguide vid köp och anskaffning

Marsvin är populära husdjur, speciellt för familjer, Det beror till stor del på grund av deras underbara temperament. De är sociala som sällan bits, även när de är stressade. Marsvin behöver en stor bur och möjligheter att träna utanför buren. Samt en bra diet som ger tillräckligt med vitamin C och grovfoder.

För dessa små söta varelser, som ordentligt kallas cavy, marsvins vård är inte för svårt. När du hittar din nya familjemedlem gäller det att vara försiktig och varsam. Det rekommenderas dock inte som husdjur för barn under sex år.

Det första är att välja ett lämpligt namn. Han eller hon är en mjuk och len kompis. Som kommer att njuta av din uppmärksamhet och vara i ditt sällskap. Han kommer att göra ljud eller pip för att visa sitt goda humör. Och uppmärksamhet varje gång kylskåpet öppnas, det är förstås om grönsaker väntas.

Flera marsvin

Marsvin är lyckligast när de hålls med andra marsvin. Men om du håller hanar och honor tillsammans. Se till att båda djuren är samma kön eller minst ett kön har könsbestämts. En rekommendation är inte att hålla marsvin och kaniner tillsammans. Kaniner kan överföra sjukdomar till marsvin, och de kan mobba varandra.

Marsvins vård

Det är viktigt att ge ditt husdjur ett bra start i livet så att de håller sig friska och välmående. Marsvins vård börjar med rätt mat, och dessa husdjur äter hö, fodergräs och pellets. Du kan leta efter förpackade blandningar som innehåller solhärdad timothyhay plus extra godisar som havreskrov och markvete.

Stor bur

Om du vill ge ett bra hem för att garantera ett välmående marsvin. Bör du se till att välja en stor bur. Du behöver 7,5 kvadratmeter för ett marsvin och tillåter tre meter mer för varje extra djur. Lägg i botten en tidning och mjukt gräs eller hö för att ge dämpning och förhindra fotskador. Använd inte sågspån, halm eller träspån. Kom ihåg att din marsvin alltid behöver en mjuk, ren, torr yta, eller hon kan snabbt utveckla fotproblem. Rengör hela höljet regelbundet och bomaterialet vid behov, vanligtvis en gång om dagen.

Mat

Marsvin är växtätare. För att hålla dem friska och glada behöver de en konstant tillgång till färskt gräs eller gräshög av god kvalitet. Detta är viktigt för att slita ner sina kontinuerligt växande tänder. Färska gröna grönsaker och örter varje dag. Som broccoli, kål (i små mängder), selleri, endivar, spruvor, bok choy och andra asiatiska grönsaker.

Marsvins namn

Namn på marsvin, vissa människor tycker att det är svårt att komma på namn på sitt djur. Lyckligtvis finns det en stor lista tillgänglig på webben för de av oss som behöver lite hjälp i denna avdelning. Hitta det perfekta namnet för ditt nya marsvin är svårt.